28 okt | Training

Leiderschaps- en Teamontwikkeling

Door persoonlijke ontwikkeling van de medewerker, samen met de ontwikkeling van het team, zal de performance van een afdeling en bedrijf verbeteren.

Wij zijn er van overtuigd dat door de ontwikkeling van individuen, niet alleen de persoon, maar ook het team en het bedrijf daar beter van worden.

Ook als er sprake is van een versnelling in het bedrijf, of bij het maken van een kwaliteitsslag zullen we steeds opnieuw zien dat onze medewerkers moeite hebben om aan te haken en bij te blijven. Aandacht voor de ontwikkeling van de medewerkers is dus hard nodig.

Hierbij is het van belang dat we de juiste medewerkers en hun team helpen en klaar maken voor de volgende fase in hun ontwikkeling.

Inzichten.

Training zorgt er mede voor dat de deelnemer, in korte tijd tot verrassende inzichten komt. Wij laten deelnemers  op een andere manier naar zichzelf en de organisatie kijken. Je leert om niet alleen te kijken, maar ook te voelen wat er speelt. En dat onder woorden te brengen. Zo verander je samen de energie in het bedrijf. We leren dat je dat zelf kunt doen, door met veel lol praktisch aan het werk te gaan. We laten jou, en het team, oefeningen doen. Soms met je hoofd, soms met je hart en soms met je eigen handen,  laten we je horen,zien en voelen wat er speelt. In korte tijd voel je meer plezier in het werken met elkaar. Talenten krijgen de ruimte om te groeien. Er ontstaat meer ruimte voor écht samenwerken. Onderlinge spanningen worden weggenomen.

Praktisch.

Met praktische oefeningen leert de groep te vertrouwen op het eigen gevoel en maken ze kennis met het ‘‘lezen’ van de eigen organisatie. Wij begeleiden dit proces en houden de supervisie over de groepsdynamiek. Je leert daarbij  het onderscheid te maken tussen eigen gedachtes en dat wat je intuïtie je aangeeft. Als groep leer je elkaar,  in korte tijd, ook  op een heel andere manier kennen.

Teambuilding.

De groep zal meer openheid ervaren en blokkades die er nog waren worden weggenomen. Door in alle openheid naar elkaar uit te spreken waar verbeterpunten liggen, zowel persoonlijk als collectief. Dit zorgt er meteen voor dat er meer eensgezindheid is om samen de energie weer te laten stromen. Wat je vaak ziet, is dat er na dit dagdeel een gemeenschappelijke vraag of opdracht wordt geformuleerd. Met het doel om samen een positieve verandering in gang te zetten. Omdat dit ontstaat is vanuit het collectief, is er meteen een betere energie voelbaar. Een betere sfeer en meer verbinding met elkaar. Je wordt letterlijk weer een groep in plaats van de som der delen. Samen maken we zichtbaar wat er speelt en wat er nog in de weg staat om samen tot betere resultaten te komen.

Verandering.

We kennen het allemaal dat de meeste veranderingen binnen bedrijven moeizaam en stroperig doorgevoerd worden. Doorvoeren van de veranderingen begint bij de managers, dat zijn tenslotte de eerste aanspreekpunten binnen de organisatie.

Met uw managers spreekt u de plannen door en de wijze waarop deze binnen uw organisatie uitgevoerd moeten worden. Vervolgens gaan uw managers met deze boodschap het bedrijf in,  om hun slagkracht of daadkracht te vergroten en te zorgen dat ze hun plannen ook uitgevoerd krijgen is het goed om te weten dat de managers ook in staat zijn deze taak te vervullen.

Art of Life biedt u de mogelijkheid om hier zekerheid in te krijgen en indien nodig de managers op het niveau te brengen waarin zij goed zullen functioneren.

We weten immers dat voor het uiteindelijke resultaat de managers voldoende kennis en vaardigheden moeten bezitten om te slagen. We leven in een snelle en competitieve wereld en de tijd waarin de plannen uitgevoerd moeten zijn is een belangrijke factor, verder is het absoluut belangrijk dat de uitvoering van de plannen in een keer goed gaat.

Laten we ook niet vergeten dat de teambuilding binnen het bedrijf in de trainingen van Art of life een belangrijk onderdeel is. Het vergroten van kennis en vaardigheden tezamen met het smeden van een hecht team zijn de belangrijkste sleutels tot succes.

Art of Life zal door middel van een eerste intake gespreksronde de behoefte op deze punten bepalen en een op maat  geschreven trainingsplan voorleggen waardoor managers en medewerkers in staat zullen zijn hun taken uit te voeren.

Door deze verbeterde persoonlijke ontwikkeling samen met de teambuilding zal de performance van de afdeling/bedrijf sterk verbeteren. Hiervan zijn in de praktijk inmiddels voldoende referenties aanwezig die dit bevestigen.

Het mag voor zichzelf spreken dat als uw manager, medewerker beter in zijn haar vel zit en een groeiend vertrouwen heeft dat zijn of haar prestatie sterk zal verbeteren. Dus aarzel niet  en begin vandaag nog met aan datgene wat u al langer in uw achterhoofd weet, investeer in uw mensen voor een beter rendement .

Maatwerk.

Uw wensen vanuit uw bedrijf zullen door ons ook geïntegreerd  worden want elke training is immers maatwerk!