28 okt | Training

Begeleiding bij de werving van nieuwe medewerkers

Assessment en begeleiding bij de werving van nieuwe medewerkers

Los van de bedragen die betaald worden voor werving, selectie en training, geldt bij de werving van nieuwe medewerkers of medewerkers die vanuit hun ambitie een volgende stap willen maken dat het goed is om zo veel mogelijk zekerheid te hebben over hoe succesvol iemand in zijn rol kan zijn, voor het definitieve besluit wordt genomen en er veel tijd en moeite wordt gestoken in het begeleiden van de nieuwe medewerker.

We kennen allemaal de bestaande assessments als richtinggevend naast het CV, de afgegeven referentie(s) , en het sollicitatiegesprek.

Zekerheid bieden.

100% zekerheid is er helaas niet. Met de standaardinformatie die de meeste bedrijven gebruiken, zoals gesprekken, het c.v., testen en referenties, komen de meeste bedrijven vaak niet hoger dan 70%. Dat kan beter en daar kunnen wij bij helpen.

Via de Art of Life Academy verschaffen wij u een veel grotere  zekerheid , een ja geeft met een juiste opvolging geeft de zekerheid van een nieuwe collega die snel zijn draai zal vinden uw organisatie. Een nee is ook wat ons betreft een No Go, het uiteindelijk besluit is uiteraard aan de organisatie.

Voor alle duidelijkheid, wij werven niet , wij ondersteunen in de besluitvorming en onze nazorg geeft een hogere slagingskans. Ook hier stopt de begeleiding niet als de medewerker is begonnen, maar loopt die door met onder andere  2 momenten van training en begeleiding na dat de medewerker is gestart.

Geschikt voor alle medewerkers.

Deze begeleiding  is ook goed toepasbaar op de medewerker die niet de juiste performance heeft, door deze medewerker te begeleiden komt er ook duidelijkheid in deze situatie(s).

Een eerste kennismaking met de Art of Life Academy is altijd een bijzondere. We gaan we in gesprek met de sollicitant en luisteren letterlijk en figuurlijk naar de verhalen. We observeren en zien wat er speelt. Hoe de houding is van mensen, met welke intentie zij werken, of er commitment is. Welke onuitgesproken issues er spelen. Zo krijgen we een beeld van de talenten van een persoon. Waar liggen de sterke en zwakke punten. Waar zitten de blokkades en waar zitten de kansen om meer uit de werknemer te halen.

Daarna gaan we in gesprek met het bedrijf en  stellen we vast of de wens van het bedrijf met de betrekking tot sollicitant overeenkomt. De feedback die jullie van ons krijgen geeft aan wat er nodig is om de sollicitant snel optimaal te laten functioneren.

Wij benoemen wat je moet koesteren bij de sollicitant en wat je verder moet uitbouwen. Kortom past deze persoon al dan niet met begeleiding in de functie die het bedrijf bedacht heeft. En wat er nodig is om snel prettig en met meer resultaat samen te werken.